Врата за хол

Врата за всекидневната

Всекидневната или холът е най-приятната стая във всеки дом. Тук не само се събираме вечер с цялото семейство, за да гледаме телевизия заедно или да водим разговори, но и да се отпуснем в свободното си време. Там приемаме гости и разбира се, да забавляваме всички значими празници. Тя не само трябва да бъде изключително удобна за всички, които я ползват, но и красива, стилна и забележима.

Тя трябва да бъде не само възможно най-удобна за собствениците на къщата и техните посетители, но и уютна, красива, елегантна.

Днес изборът на интериорни врати е толкова голям, че не е никак лесно да се спрете на подходящ модел за интериора във Вашия дом. Разнообразието от видове конструкции, материали, цветово изпълнение, дизайн в началото дори може да бъде донякъде дезориентиращо, но ако знаете основните критерии, които е нужно да предвидите при избора на врати за хола, тогава няма да е толкова трудно.

Препоръки за вида на вратата

При вътрешната врата за хол трябва да сте наясно как се отваря, това е от голямо значение. Разделени са на люлка, махало, плъзгащи се и хармоника. Последният тип врати, за разлика от всички предишни, не е подходящ за монтаж в хола.

Най-често люлеещите се двойни или еднокрили врати се поставят в хола. Вратите трябва да бъдат възможно най-удобни за използване, така че когато купувате модел с люлеещо крило, преди да решите кой начин ще се задвижи – навън или навътре. Най-накрая вземете решение за оформлението на мебелите в стаята, така че да не пречи на вратата да се отваря без проблем.

В модерните интериори или помещения с малък размер плъзгащите интериорни врати, които функционират според принципа на гардероба с подобен механизъм, ще бъдат уместни. Те не само ще спестят място в стаята, но и ще направят интериора по-стилен.

Идеалното решение за всекидневната в класическия стил са врати, в които е вложено естествено дърво или фурнировани с ценен дървен фурнир. Те перфектно подчертават цялата сдържаност и в същото време изтънченост на класиката и внасят в стаята атмосфера на топлина, уют и благополучие. Освен външната привлекателност, дървените врати са високо надеждни и издръжливи, а благодарение на висококачественото защитно покритие те ще издържат много години подред, като запазват първоначалния си вид.

Модерният стил при вратите включват несъмнено – стъклени врати. Техните стъкла са триплекс или закалени са напълно безопасни за ползване поради високата си якост. Те ще внесат въздух и лекота в интериора и перфектно подчертават красотата на светлите цветове на интериора. Тези врати има вариант да се изработят от напълно прозрачно стъкло, цветно или матирано. Ако наистина искате да изтриете границите между стаите, тогава моделите, изработени от прозрачно стъкло, са подходящи за Вас, само тук трябва да вземете предвид, че помещенията, обозначени с прозрачна врата, трябва да са декорирани в същата интериорна линия, за да се избегне дисонанс. За визуално запазване на границите са подходящи продукти от матирано или цветно стъкло.

Не пренебрегвайте дизайна на вратата

С ограничен бюджет можете да избирате по-достъпни модели, особено след като днес да купувате интериорни врати евтино, това не означава да изоставите красивия дизайн и високото качество. Благодарение на съвременните технологии, ламинираните врати се превърнаха в достоен аналог на моделите, изработени от натурално дърво. Ламинираните врати в допълнение към сравнително ниска цена са устойчиви на драскотини и непретенциозни грижи, което ги прави много популярни.

Когато купувате врати за ежедневието си, си струва да помислите за цвета и дизайна на интериора на самата стая, но и цялостния дизайн на апартамента или къщата. Дизайнерите създават зашеметяваща красота на стъклени картини, не можете да го наречете по друг начин, който с определена игра на светлина изпълва стаята с леко загадъчна атмосфера.

Изборът на цвят на вратата, е необходимо да се вземе предвид цвета на стените, пода и мебелите. Контрастните комбинации са разрешени в интериора, ако изглеждат хармонично, ако цветът на вратата се дублира в мебели или някакви предмети от декора. Погрешно например, е комбинацията цвят в червената гама на дървена врата с под в тъмната гама.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *