Въпроси, които всеки си задава при покупката на интериорни врати

Покупка на интериорна врата

Ето, че е дошъл моментът, в който трябва да изградиш своя първи дом. Толкова много неща има, за които да се мисли, да се гледа и смята, че хич не ти се иска да се захващаш, но няма как, това чака точно теб. Има хора, които премислят всеки детайл, като започнеш от вратите и стигнеш до ключа за лампата. Доста хора слагат врати в дома си, съобразени с техните нужди: цветова гама, устойчивост, здравина, стил, клас, бюджети прочие. Но има и такива, които слагат първите, които са видели и след това съжалят, че не са премислили детайлите, които всъщност са много важни.

Вратата е лицето на дома. За да изглежда добре това лице, всеки един от нас трябва да знае каква врата точно ще е подходяща или от какво точно имаме нужда. Ето няколко важни въпроса, които ще ни улеснят при избора на интериорна врата:

1. За какво жилище е вратата – апартамент или къща?

2. Има ли лята метална каса, която ще се облича?

3. Каква е подходящата посока на отваряне, за да не пречи при отваряне?

4. В какъв стил е обзаведен нашият дом и каква точно врата би паснала?

5. Каква цветова гама би била подходяща – същият цвят като мебелите, подобен или някой, който да има контраст, за да не се слива всичко?

6. От какъв материал е изработена вратата?

7. Подходяща ли е за съответното помещение?

8. Може ли на баня да се монтира интериорна врата?

9. Какъв модел на крилото би отивало в стаята – със стъкло, фрезовка или напълно изчистен вариант?

10. Фурнирът на вратата от какъв материал е – естествен материал, водо и влагоустойчив ли е, подходящ ли е за нашите нужди?

Със сигурност в последствие ще изникнат още въпроси, но ако съобразим и половината от тези неща, нашите врати ще бъдат един хубав детайл от нашия нов дом, което ще го направи по-уютен, топъл и приветлив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *