Често задавани въпроси за интериорни врати

Модерен коридор боядисан в сиво със светли врати в дървесен цвят и лед осветление

Много често при смяна на интериорни врати възникват разнообразни въпроси. В повечето случаи дори, клиентите пропускат да зададат важен въпрос за тях и остават изненадани, ако в хода на изпълнението, процесът не се случва така, както те са предполагали. Ето поради тази причина, сме решили днес да наблегнем на няколко от най-задаваните въпроси.

1. Какво включва цената на интериорната врата?

Цената се оформя от това колко е широка касата, крилото със стъкло или с орнамент ще е или ще бъде изцяло плътно (без нищо по него). Като в цената, в повечето случаи, е включена цялостната комплектовка нужна за една врата – брава, дръжки, насрещник, панти, первази, каса и крило. Един от най-важните параметри е касата, която може значително да варира, спрямо дебелината на съществуващия зид.

2. Колко струва монтажът на интериорните врати?

Цената на монтажа, преди всичко зависи от това, колко врати се монтират. Винаги при по-голяма поръчка може да се очаква известно намаление. Ако вратата Ви е портална (с двойни крила), то цената за инсталиране, би била по-висока. Наред с това, някои изпълнители използват термина „чист монтаж“, което означава, че старите врати ще бъдат премахнати предварително от клиента и тогава услугата логично е по-евтина.

Врати в дървесен цвят в коридор

3. Какъв е срокът на изпълнение?

Той зависи от това, дали вратите са налични в складовете. Ако моделът, който сте избрали е със стандартни параметри, то в повечето случаи се поддържа постоянно в наличност. В случай, че направите индивидуална поръчка с нестандартни размери, то тогава се пригответе да изчакате малко по-дълго.

4. Кога се вземат размерите на интериорните врати?

Желателно е вземането на размери да се осъществи, докато сте още в ремонт, за да може да се оформят отворите (при необходимост) или да се съобразят други важни неща за монтажа. Добре е да сте наясно, ако не сте готови с мазилка и под, колко сантиметра ще е разликата след полагането им. Размери могат да се вземат и след завършен ремонт, но все пак ако се премахват старите каси, очаквайте още довършителни дейности -допълнително измазване покрай первазите.

5. Имат ли гаранция интериорните врати?

Да, имат гаранция, която включва целия обков. Той при нужда се подменя, но освен него може да се обърнете към изпълнителя при измятане на крилото или някаква нужда от реглаж. Гаранцията почти винаги е 5 години, но при правилна поддръжка.

Надяваме се да сме отговорили поне на някои важни въпроси, който си задавате. Можем да Ви насърчим, отивайки в някой от магазините за врати да подготвите своите въпроси, за да научите всичко нужно относно избраните интериорни врати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *