Входни и интериорни врати с различни покрития

Коридор с три отворени врати

Как да откриваме различия между поставените покрития на интериорните и екстериорните врати и каква е разликата им едно от друго? Това е съществен въпрос, важен колкото самите врати.

PVC покритие

Тук ще се запознаете с няколко значими неща свързани с възможността да различавате кое покритие какво е при вратите, за да не бъдете подведени с невярна информация. Всяко покритие си има някои малки недостатъци, но и предимства, тъй като някои от тях са по-фини, а други по-релефни и плътни. В зависимост от производителя и ползваните материали сега на пазара ще срещнете голямо разнообразие на покрития върху интериорните врати.

Най-масово разпространено е PVC покритието. То представлява тънък пласт използван за покриване на крилото на вратата. Неговите качества обхващат – сигурност при висока влажност, устойчивост на надраскване и надеждна защита на интериорните врати от всякакви въздействия. Не бива да пренебрегвате, че това покритие не се изменя при излагането му на слънчева светлина и не изгаря, което е голям плюс. Предлагат се доста модели с такова покритие на съвременния пазар.

Ламинирано покритие

Сега нека продължим нататък със следващото покритие, което може да срещнете и чуете в обясненията на продавач-консултантите, това е 3d полипропиленов ламинат – ламинатно покритие. Поставя се предварително върху HDF плоскостта на вратата, която обикновено е с дебелина 4 см. Полагането му се извършва на машина. Това покритие е характерно с неговия релеф, при допир ще го установите и сами. Покритието се характеризира с дървесна шарка, както се предполага има богата гама от цветове. Вътрешна врата с покритие тип ламинирано е истинско богатство в дома Ви, защото е с изключителна устойчивост на надраскване. Хората, които има животни в дома си могат да бъдат спокойни, избирайки такъв тип покритие върху своите вътрешни врати. Цените на тези врати са съобразени с всеки семеен бюджет, качество на достъпна цена, казано по друг начин.

До тук написаното е за два вида покрития, но следващата статия ще допълним информацията си с още два вида покрития, за да може да се разбере разлика между тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *