Единайсет идеи за входна врата

Входната врата ни представя пред всеки, който минава през нея, добре е да не я пренебрегвате, а да й отделите нужното внимание. Можете да постигнете разнообразие като заложите на различна и неповторима визия на входната врата.

Решите ли се да сменяте входната си врата се подгответе, че това е доста трудоемка задача, доста често е свързано с допълнително къртене, мазилки, боядисване и прах. Ако пък решите да запазите старата си врата, то решението е едно – да я пребоядисате. Бихте могли да комбинирате два цвята, например касата да я боядисате в тъмен цвят, а самото крило в светъл цвят. По този начин вратата ще изпъкне, заради по-тъмният цвят на касата и первазите. Ако пък ще сменяте входната си врата с нова, най-доброто решение е да я замените с БЛИНДИРАНА или МЕТАЛНА врата, която ще ви даде по-голяма сигурност на помещението.

Предлагаме ви няколко идеи, които биха ви били полезни при монтажа на вратата:

 1. Поставете стикер на входа на жилището ви, за да уведомите съседите, че ви предстоят ремонтни дейности. По този начин ще избегнете недоволство от страна на съседите.
 2. Подгответе помещението, а именно – преместете всички шкафове, саксии и закачалки, които биха пречили по време на монтажа.
 3. Постелете на пода найлон или кашони, за да предпазите подовата си настилка.
 4. Завийте всички шкафове, за да не се прашат.
 5. Проверете строителните си отвори преди монтажа, ако имат нужда от корекция,  направете я преди да започнете монтажа.
 6. Ако имате специфични изисквания, задължително ги кажете на монтажния екип. Например: ако подовата ви настилка все още не е поставена е необходимо да уведомите екипа каква ще бъде и с колко точно трябва да се надигне вратата, така че да не се „влачи” крилото по вече готовия под.
 7. Преглеждане на закупените артикули – преди поставянето на вратите, проверете дали всичко отговаря на поръчката ви.
 8. Уточнете посоките на отваряне още веднъж с монтажния екип, както и на каква височина искате да се постави шпионката.
 9. Осигурете подходящо място за прерязване на касите/первазите.
 10.  ППП – приемно-предавателен протокол: проверете дали вратите ви се отключват и заключват, дали са добре нивилирани и дали покритието е без забележки.
 11.  Задължително дайте обратна връзка на фирмата, от която сте закупили вратите.

Веднъж сложена входната ви врата ще ви служи дълги години. Смяната на вратата ще ви струва средства, време и консултации, но крайният резултат си заслужава. Бъдетете прецизни при избора на входна врата, все пак всеки ден ще влизате и излизате през нея!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *