Поправка на повредени интериорни врати

Уютна стая

В следствие на постоянна експлоатация, интериорните врати изпитват всякакви натоварвания, които често водят до повреди от различен вид. Много от тях можете да отстраните сами, без да се прибягва до услугите на специалисти. В днешно време се продава всичко, което е необходимо за възстановяване на естетиката и изпълнението на конструкцията на вратата. Ще обясним на кратко как да отстранявате деформациите. Въпреки това, всички действия, изброени по-долу, се препоръчват да се извършват само в случаите, в които нямате възможност да повикате майстор, който да поправи щетите.

Крива врата

Изкривяването се състои в това, вратата изобщо да не може да бъде затворена. Причината за това е деформацията на касите или крилата. На такива проблеми често са предразположени вътрешните врати, чиято цена съответства на икономична класа. Някои производители спестяват материали и не спазват технологията, така че елементите на конструкцията на вратата губят първоначалната си форма. При малки деформации има начин ситуацията да бъде „спасена” . Първо ще трябва да идентифицирате причината за проблема.

Повреда в касата на вратата

При конструирането на касата, на определени места закрепването към стената може да бъде отслабено или връзката на нейните компоненти може да се е повредила. Започнете с това:

 • Разберете точно къде е повредата.
 • Отстранете рамката в проблемната зона.
 • Изчистете монтажната пяна, ако има такава.
 • С помощта на клинове, върнете касата в правилната позиция.
 • Поправете отново структурата.

Ако има проблеми с якостта на връзките между отделните елементи, ще трябва напълно да разглобите касата и след това да я завинтите със  самонарезни винтове с по-голяма дължина и дебелина. В същото време трябва да бъдете внимателни, за да не разделяте детайлите.

Повреда в крилото на вратата

Платното на вратата е възможно да се надуе и да се прилепи към касата. В този случай, на първо място се препоръчва нормализиране на параметрите на микроклимата. Това трябва да помогне на крилото да се върне към предишните си измерения. Ако това не проработи, трябва да се опитате леко да преместите касата към стената. За това ви е необходимо:

 • Да свалите крилото
 • Да се ​​намали пяната на проблемното място.
 • Да затегнете касата към стената.

Това е в полза само при малки изменения

Замяна на первазите

Понякога первазите губят естетическата си привлекателност и дори се разпадат много по-бързо от крилото и касата. Най-много се среща при тесни врати, които са поставени на места с висока използваемост. Ако се открият значителни дефекти, те могат бързо да бъдат заменени.. Методът на демонтаж зависи от технологията за фиксиране:

 • С гвоздеи – трябва да вземете тънка шпатула и внимателно да извадите первазите. В същото време трябва да внимавате да не повредите касата на вратата.
 • С винтове- с този метод винтовете обикновено са маскирани с капачки. Трябва да ги намерите и да извадите, а след това развийте винтовете с отвертка или с електрически инструменти.
 • Залепени – най-неудобният за демонтиране метод, тъй като изисква умения и определено количество късмет. За да премахнете перваза ни трябва остра и тънка шпатула или нож с твърдо острие. За разглобяване е необходимо много внимателно да натиснете лопатката между перваза и касата. Едновременно с това трябва да се опитате да не надраскате и отрязвате предната част на касата – от скритата страна под первазите във всеки случай ще има наранявания, но те ще бъдат прикрити с нови первази. Важното е да няма повреждания по видимата част.

Не е трудно сами да направите ремонт на вратите си, но ако го правите за първи път, имайте в предвид, че резултата може и да не е особено добър. Ако имате възможност обърнете се към майстор или се информирайте максимално за начина на работа с определени дефекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *