Нужни ли са ни интериорни врати в дома?

Интериорни врати с различен цвят

Да има или да няма интериорни врати в нашия дом и ако ще има на кои стаи какви да са? Това е въпрос, който си задават хората, в стремежа си да оформят по възможно най-съвременен начин своя дом. Да вземем например кухнята. Това е царството на всяка домакиня, мястото, където тя твори уникални ястия, с които да зарадва семейството си на масата. Кой не обича да седне с вкусна храна в компанията на любимите си хора!  

Да се върнем на интериорната врата на кухнята. Ние сме на мнението, че кухнята трябва да е отделена с врата от останалите помещения. Първо, защото там се готви и вратата ще послужи като бариера между загорелите храни, вкусните манджи и подправки с останалите помещения. Нека всичко това си остане зад тази врата.

Второ всяка домакиня става значително по-рано, за да приготви най-добрата закуска за своите деца и съпруг, и когато вратата е на лице и е затворена, шумът от приготвянето на закуската ще остане само в кухнята.

Друга причина да има там врата е, че понякога и дамите искат да изпият своето кафе на спокойствие, без да чуват детска глъч, усилен телевизор с детски канали, тийнеджърски викове от победа в геймърска игра или поредния мач от шампионска лига, който техния любим гледа в момента в другата стая.

И не на последно място естетически ще изглежда по-добре, ако  на всички други стаи има врати, да се постави и на тази една ,за да придобие един завършен вид вашия дом.

А каква да е самата врата? Най-добре е да е фалцова и с някакъв пълнеж за шумоизолация, с нормално крило, с каса и панти. Ако не разполагате с място и е малко помещението, може да се направи компромис с вид плъзгащо крило или тип хармоника. Като отново нашият съвет е: ако може плъзгащото крило да е в ниша от гипсокартон и да има каса, за да ляга плътно в касата и да изолира по-добре, защото механизмът, ако е отвън, имайте в предвид, че няма да приляга така добре и ефектът на изолацията ще е по-слаб.

Иначе този вариант с плъзгащи тип портални врати изглежда много шикозно за разделяне на помещения от типа кухня –трапезария. На вас оставяме и да изберете дали да е със стъкло, фриз или изчистен модел.Ако коридорчето е тясно и малко пред кухнята се спрете на стъкло, за да може да вкарате допълнително светлина в тясното помещение. Но зависи дали търсите тишина и спокойствие или светлина и простор, спрямо това и направете вашият избор.

Естествено гледайте да съчетаете и цветово с останалият интериор, покритието да се чисти лесно и да не задържа миризми, както и качеството, и материалът да са от по-висок клас.

Надяваме се, че сте се убедили, защо е редно поне на кухнята да поставите врата и какъв точно модел да си изберете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *