Каква врата да сложим на банята?

Огромна баня с вана в кафяво и бяло

Изборът на врати е етап от ремонта, който изисква голямо внимание и дълго проучване. При селекцията на интериорните врати хората най-често се съобразяват цветово, но при избора на врата за банята, трябва да обърнем внимание не само на цвета и дизайна, но и на нейната функционалност и устойчивост.

Каква да бъде тя? За да си отговорим на този на пръв поглед лесен въпрос, трябва да помислим какви функции трябва да има тази врата, а именно да е влагоустойчива. Знаем, че банята е мокро помещение и в нея се натрупва влага дори да има добра вентилация и защита от пръскане на водата – като душ кабина или поне 1.20м разстояние между вратата и душа.

Трябва също да помислим колко добра е вентилацията в конкретното помещение, има ли допълнителен отдушник като прозорец и дали вратата на помещението ще има директен досег с вода.

Ако помещението ни е с добра вентилация и имаме душ кабина, можем спокойно да се насочим към избор на обикновена интериорна врата, към която да добавим вентилационни отвори е долната част, които позволяват влагата от помещението да излиза и самото то да се проветрява.

Но когато душа е в близост до вратата и тя ще бъде в директен досег с вода, трябва да помислим за вариант, който може да издържи на влажността на помещението, а именно алуминиева врата. В днешно време има много съвременни и красиви варианти за интериорни врати за баня – в красиви разцветки и големи огледала.

Ако не искате да слагате алуминиева или интериорна врата, може да се спрете на интериорна врата със стъклено крило. Стъклените врати имат много голямо разнообразие от страна на вида стъкло и неговата декорация, което позволява да покажете повече собствения си стил. Стъклата могат да бъдят прозрачни, матирани, в комбинация от двете, с едно- или двустранна картина и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *