Наръчник за начинаещи по монтаж на входни китайски врати

входна врата от дърво и стъкло за къща

Преди да започнем монтажа на вратата, трябва да подготвим самия отвор, а именно да демонтираме съществуващата каса и да проверим с нивела дали отворът е прав по вертикала и хоризонтала. Ако има някаква разлика, очертаваме необходимия размер и оформяме отвора.

Монтаж

Монтажът на входната китайска врата се осъществява в няколко стъпки:

  • Поставяме вратата в отвора;
  • Нивелираме от страната на пантите;
  • Фиксираме на позицията на вратата с дървени ками в горните и долните ъгли.

Фиксирането на входната врата е от голямо значение за монтажа. Необходимо е да проверим зида. При тухлен зид или зид с ронлива повърхност се използват дюбели за тухла. След като сме фиксирали вратата, преминаваме към закачване на крилото и реглаж.

Крилото трябва да се проверява дали правилно функционира при отваряне или затваряне. В затворено положение трябва да прилепва без фуги и луфтове. Ако е необходимо, регулираме касата от винтовете. Первазите трябва да са прилепнали плътно до стената, ако няма денивилация. Поставянето на монтажната пяна трябва да е по цялата обиколка на касата.

Монтаж на обкова

След това преминаваме към монтаж на обкова.

  • Поставяме квадрата в определения за целта отвор в бравата. Монтират се удължителите към едната дръжка. Поставя се уплътнителя на дръжката и след това се монтира към крилото.
  • Монтират се бронировките във фабричните отвори на патрона. След монтажа на вратата, проверяваме дали пантите са добре затегнати от производителя. Смазваме ги с течна грес за по-добра работа.

Най-накрая извършваме проверка, дали вратата се отключва и заключва без проблем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *