Виж колко лесно можеш да се грижиш за своите врати

Изчистена блиндирана врата

Още от раждането ни се полагат грижи за нашето съществуване и здраве. Дали ще получаваме тази грижа от родители, от баби и дядовци или от по-голям брат, или сестра, ние се нуждаем от нея. Както ние имаме нужда от грижа, така и вратите, които сме си закупили имат нужда от редовна поддръжка.

Един от най-сигурните начини за дълготраен живот на вратата е да бъде почиствана, старателно с препарат подходящ за нейното покритие, ежеседмично. По този начин ще предотвратите отлагането на мръсотия, която би нарушила покритието на вашата врата. Примерно дръжката на блиндираната врата, която е на входа на дома Ви като най-често докосвания елемент също трябва да се почиства редовно с дезинфектант или дезинфекциращ препарат.

Почистването на стъклена врата от петна или отпечатъци от пръсти най-лесно и удобно става с мека кърпа и подходящ препарат за стъкло.

Друг важен процес, който трябва да направите е да смазвате пантите, бравата и патрона на вашата блиндирана врата със спрей смазка – бяла грес или друг еднороден продукт, ежемесечно. Как става това? Нека започнем от пантите, отваряте вратата и внимателно впръсквате смазващия спрей във фугите, след което затваряте и отваряте вратата няколко пъти за да се разнесе хубаво смазващия спрей.

Дръжка за врата

При бравата е важно да се смаже ,,езика“, отново впръсквате внимателно без да прекалявате и няколко пъти натискате дръжката за да разнесете спрея на всякъде. Когато смазвате патрона най-добре е да започнете от това да изкарате ключа от патрона и да пръснете в леглото където влиза ключа. След това поставяте отново ключа и  при отворена врата завъртате ключа, така че патрона да излезе изцяло и пръскате и него.

След това отключвате и заключвате няколко пъти за да разнесете смазващия спрей. Това ви гарантира, че вратата ще ви служи вярно и няма да съкратите живота на активните части от обкова.

Като стана дума за обков е хубаво да се грижим и за него, тоест да затегнем болт или шестограм при нужда, да не отлагаме това във времето, защото в противен случай проблема може да стане по-голям.

Ето как с минимални усилия можете да се погрижите за Вашите врати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *