Избор на модели със стъкло при интериорните врати

Интериорна врата със стъкло за хола

Ще разгледаме различните възможности при избора на интериорни врати със стъкло за помещения, в които искаме да влиза светлина или от които искаме да излиза светлина, например към коридора. Вратите със стъкло изглеждат много добре естетически и отварят помещението визуално. Придават по-завършен и просторен вид.

За да направим правилен избор на врата със стъкло, трябва да преценим колко голямо искаме да бъде стъклото, дали да бъде матово, орнаментно или прозрачно. Ще разгледаме някои модели интериорни врати спрямо тяхната форма на стъкло. Формата на стъклото се избира спрямо някои основни фактори.

Интериорни врати със стъкло

Първият фактор е колко голямо искаме да бъде стъклото. Това обикновено зависи от помещението. Например, ако искаме врата със стъкло за спалня, детска, килер и т.н – то най-правилният избор е да сложим малко стъкло като лек акцент на вратата. За тези помещения не е удачно стъклата да са големи. Дори стъклата да са матови и да не пропускат видимост, все пак не е приятно, ако в помещението е изгасено осветлението да влиза светлина от коридора. За хол или кухня следва интериорната врата да бъде с голямо стъкло. Това придава по-добър естетически вид, ще се пропуска повече светлина към коридора и помещението ще изглежда много по-завършено.

Следващият фактор е каква да бъде формата на стъклото. Тук вече трябва да се съобразим с интериора на даденото помещение. Ако интериорът е по-богат на цветове или пък прекалено кичозен от към мебели и т.н. е желателно формата на стъклото да е по-стандартна, по-дискретна, т.е. да не привлича много внимание.

Целта в случая е да избегнем прекалената кичозност. Ако интериорът е по-изчистен, в един или максимум два цвята – тогава можем да сме по-смели в избора на остъклен модел врата и да изберем нещо по-разчупено, за да акцентираме върху вратата.

Ето и някои предложения. За спалня, детска, килер, баня или тоалетна, както вече казахме – може да сложим остъклен модел интериорна врата, но стъклото не трябва да е много голямо.

За кухня и хол препоръчваме стъкло в по-големи размери.

Вариантите за остъклени модели са много – цветовете също. Имате богат избор на остъклени модели с най-различни форми, което ви дава отлична възможност да съчетаете правилно вратата с интериора в помещението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *