Експлоатация на вратите

Грижа за вратите

Много клиенти си мислят, че при закупуването и монтирането на вратата всичко приключва като ангажимент към нея, но не е така, защото тя трябва да се подържа. Под поддръжка се има предвид, редовно смазване на пантите, дръжките, патрона и бравата като цяло целия обков.

Грижете се за вратите като за деца

Голяма част от клиентите изтърват този момент и възникват проблеми покрай не спазването на тези условия. Факта, че една врата не се експлоатира както трябва води до много проблеми с нея. Например при интериорните врати има голям шанс ако не се смазва патрона и бравата да заяде и да се наложи разбиване на вратата, което от своя страна клиента веднага търси вина в магазина откъдето я е купил, с обръщение, че бравата или патрона са дефектни и за това се е получил този проблем и той се е получил на петия или шестия месец от монтажа й.

Което ни води до мисълта, че не обкова е дефектен, а начин на използването му. Друг често срещан проблем, който е причинен от не смазването на интериорни врати е, че в един момент се затруднява отварянето и затварянето на вратата.

Това пак ги води към мисълта, че обкова е дефектен и се започват с едни рекламации, които са неоснователни, защото в гаранционните карти пише точно и ясно, че вратите трябва да се подържат и, че ангажимента към тях си остава в дългогодишен период и при спазването на тези условия, клиента увеличава функционалността на вратата. Не може една врата да е функционирала половин година и след това изведнъж да създаде проблемите, които бяха описани по-нагоре, това изникване на проблеми с вратите е точно заради това, че не ги смазват.

Решението за тези неща е открито като се раздават брошури, на които е описано как точно да се смазват интериорните и входните врати и как е най-точната експлоатация за тях, че да функционират възможно най-дълго време. При спазването на изискванията дадени от наша страна ще намалеят много рекламациите относно „дефектен обков” и клиентите ще са много доволни като спазват условията.

Първо ще намалее рязко риска от заяждане на патрона или заяждане на езика, второ ще намалеят случаите с клиенти, които идват да закупуват нови врати, защото предните, които са имали се е наложило да се разбият за да ги отворят и тези проблеми се дължат от неправилното експлоатиране на вратите, които са закупени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *