Топ 5 съвета за поддръжка на интериорната Ви врата

почистване на интериорни врати

Интересен факт е, че интериорните врати в много от домакинствата се неглижират, когато става дума за подръжка, това най-вероятно се дължи може би на заблудата, че по тяхната повърхност по-трудно би се задържала мръсотия. Това обаче никак не е вярно, по пода и по мебелите има също толкова прах, колкото и по вратите. Заради тази причина в тази статия ще отбележим няколко практични съвета за почистването на вратите.

Съвет 1

Една от първите и най-важни стъпки са дръжките на вратите и около тях, те би трябвало да се чистят най-често. За целта е препоръчително да се спрете на препарат със силно антибактериално действие, след което площа трябва да бъде подсушена с кърпа която е с меки влакна.

Съвет 2

Друго ключово място, на което да се обърнете особено внимание е рамката на вратата в горния ѝ край, там обикновено се намират много прахови частици и остават не забелязани. Използвайте слабо влажна кърпа, тя ще е много по-ефикасна от четката за събиране на праха у дома.

Съвет 3

Следващата важна стъпка е да се изчистят всички отпечатъци и петна по покритието на вратите. Лесно забележите, ако напръскате със спрей и след това ги избършете със суха хартия или памучна микрофибърна кърпа. Също така за премахването можете да използвате почистващи препарати за дървени мебели.

Съвет 4

Ако вратите Ви са дървени и лакирани, най-важно е да използвайте правилния препарат, той трябва да има и полиращо въздействие върху вратата. Разнесете препарата и избършете вратата по цялото ѝ протежение с въртеливи движения, като следвате посоката на нанасяне на лака.

Съвет 5

Елементите на вратата, които са от метал, като например дръжката, също да бъдат старателно почистени. Ако елементите на Вашите интериорни врати са направени от месинг, се налага да използвате препарати предназначени за почистване на месинг, които могат да бъдат открити в магазините за битови стоки или специализирани магазини. Това ще съхрани метала на Вашите интериорни врати и не само интериорни, за по дългъг период от време и освен това ще имат много по-добър вид.

Поддържане на пантите

смазване на панти със смазка

Смазвайте всички панти на интериорната врата, когато се налага. Това не само ще Ви спестите дискомфорта от скърцането, но и вратата ви ще изкара за по-дълъг период от време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *