Полезни съвети как правилно да монтираме входна врата

Инструменти

Външната врата е лицето на всеки един дом. Ако сме решили да си я сменим сами, ще са ни необходими инструменти, които да използваме и за всеки случай е добре да си отделим един ден. За да бъдем напълно спокойни, че ще се справим с тази задача. Инструментите, които са ни необходими за монтаж са метър, нивелир, кози крак, трион (който може да бъде и електрически), отвертка, чук, четка за почистване, монтажна пяна, 120мм болтове, монтажно лепило, бял силикон и спирт.

Избирането на нова входна блиндирана врата е изцяло наше решение, какъв модел да си монтираме. След като вземем мерки и проверим ъглите с ъгломер, трябва да проверим и дали стените от двете страни са прави, като и подът под касата трябва да е равен. Ако има някаква разлика трябва да коригираме, за да може да е равно отвсякъде. Преди да започнем да монтираме новата блиндирана врата трябва да я измерим, за да сме сигурни, че размерите отговарят на нашия отвор. След като отстраним старата врата от пантите, трябва да отделим и старата каса от стената.

Премахването на касата става след като първо трябва да развием болтовете с отвертка, след което с трион прерязваме в средата касата и накрая с козия крак премахваме поетапно касата. След като вече сме свалили касата, трябва да почистим стените и пода от остатъчните строителни материали. Преди да преминем към монтирането на вратата, ако тя няма вграден праг с касата. Трябва първо да си направим праг, който може да бъде, както дървен така и от мраморен камък.

След като сме почистили и премерили с нивелир, че прага пасва съвсем спокойно може да преминем и към неговото монтиране. Следващата стъпка е монтирането на касата на новата блиндирана врата като първо я разопаковаме без да премахваме предпазното фолио от нея. Внимателно я наместваме и поставяме на двете стени, измерваме с нивелир, за да няма отклонение и започваме да разпробиваме дупки с бормашината.

Започваме отгоре надолу, като избираме три места отляво и отдясно и монтираме болтовете. След което запълваме празното разстояние между касата и стената с монтажна пяна. Изчакваме пяната да изсъхне, премахваме от касата предпазното фолио и почистваме с кърпа напоена със спирт или с друг почистващ препарат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *