Какво трябва да знаем за монтажа на входната врата

Старинна входна врата

Решили сте да подменяте старата входна врата в апартамента с нова. Вече сте огледали вариантите по шоурумите за врати или в интернет и предстои физическото закупуване на вратата. Съветваме Ви да се доверите на препоръките и насоките, които могат да предоставят продавач-консултантите в шоурумите. Често търговците разполагат със собствена монтажна група или външна фирма, с която работят.  В случай, че изберете специалист да монтира вратата, трябва да знаете, че задължително ще има предварителен оглед на обекта. След което вече можете да поръчате вратата по размер, който е подходящ за жилището Ви. Когато се доверите на специалистите, спестявате много усилия и евентуална грешка при вземането на размер, ако Вие предприемете тази инициатива.

Стара Входна врата

Част от конструкцията на панелните жилища е лятата метална каса. За да се монтира входна врата, следва тя да бъде премахната. Това се прави най-често, за да се осигури подходящ строителен отвор, за да се монтира новата врата. Ако не искате да се премахне лятата каса, имайте предвид, че не всяка врата, която сте харесали, може да се монтира. Ако все пак много настоявате и има подходящ модел за монтаж върху лятата каса, то трябва да знаете, че светлият проходим отвор ще стане много малък. Това ще ограничи възможността за внасяне или изнасяне на мебели и уреди.

Въпросът, който си задаваме задължително е, в един ден ли става демонтирането на старата и монтирането на новата входна врата? Отговорът е да, когато монтажната група е поела този ангажимент. Така че, можете да сте спокойни, че в един ден всичко ще приключи. Ако все пак сте решили да спестите от демонтаж на лята метална каса, съвсем възможно е, ако нямате този опит, да не ви стигне и един ден в опити да къртите метала.

Когато се монтират врати с фиксирана каса, част от зида остава необлечен. В този случай трябва да се погрижите Вие или друг майстор да шпаклова тази част. Вратите с регулируеми каси обличат целия зид и в повечето случаи с первазите се прикриват всички несъвършенства, които са направени при демонтаж на старата врата.

Не на последно място, помислете предварително какво ще правите със старата врата. Можете да я запазите с касата и да я монтирате на друго място или просто да я изхвърлите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *