Как да убедим мъжа ни, че интериорните врати са за смяна

Глава II

Имате нужда от промяна, но не желаете да сменяте цвета на косата си (прекалено е крайно). Решавате, че трябва да се направи нещо с жилището, но не искате да се цапа много, все пак промяната трябва да е разтоварваща, не обратното. Значи изключваме смяна на подова настилка, смяна на цвета на стените (макар че защо пък не, мъжът ви не спомена ли онзи ден, че ще почива два дни и смята да ходи за риба със съседа Любо от втория етаж?).

За да ви подскажа, кое най-лесно се сменя, просто ще ви насоча-погледнете интериорните врати. Бинго! Една врата, а колко неща може да промени в интериора. Ами така де, кухнята е хубава и функционална, макар че, не се притеснявайте, все ще има нещо, което да не пасва с новите врати и ще трябва да се смени. Ако не сте чели първия наръчник за ВСЯКА жена, ще ви насоча отново как да намерите най-подходящия дистрибутор или производител – интернет.

 В интернет пише всичко, но вие вече го знаете, все пак всеки ден ви изпращат хороскопа по имейл, и нали не сте забравили онази прекрасна рокля, която харесахте в един от сайтовете. Така де, за врати говорехме.

Потърсете в интернет интериорни врати, вижте ревюто и цените на няколко сайта и се насочете към най-коректните. Все пак искаме да убедим мъжът ви, че вратите са за смяна, не че сте  разсеяни. Изчакайте го вечерта, сгответе любимата му мусака и сипете по една чаша вино, ей така за настроение. Изчакайте най-подходящия момент (докато говори за работата си или за съседа Любо от втория етаж), прицелете се и стреляйте. Има два варианта: единият е да се съгласи с вас веднага, все пак толкова хубава вечер, защо да я разваля? Обаче има и вариант в който, няма да се съгласи от първия път.

Ето ме тук, за да ви помогна дами. Ще ви представя няколко начина, по които можете да съсипете интериорните си врати за отрицателно време, за да може все пак да покажете не съпруга си, че са за смяна. А за тези от вас, на които им е рано да сменят вратите, внимавайте да не правите някое от тези неща, защото ще се наложи да ги смените преждевременно.

Първото и най-важно нещо- намокрете вратата. Във всеки един удобен момент, докато сте в банята или миете със стирка, докато почиствате повърхността на вратата, винаги използвайте вода. Можете да облеете вратата в банята с душа, като без да искате го изтървете или още по-добре, просто получите вътрешно желание едно хубаво да измиете вратата. Може да използвате и сапун. Всеки път, когато миете пода, бъдете сигурни, че стирката хубаво се е допряла до ъгълчето на вратата-най-слабото място. Давам ви максимум 1 месец и ще видите, че вратите ще започнат да се раздуват. Каква по-добра причина да се сменят с нови ?

    Ако обаче вратите са влагоустойчиви, или по-лошо –  водоустойчиви, само вода няма да помогне. Тук се нареждат гордо всички препарати. Поне един път в седмицата минавайте матовото стъкло на вратата със силен препарат за стъкло. Толкова бързо разрушаващ се химичен мат няма да сте виждали. Ето още една добра причина да се смени вратата- за какво ви е стъкло с бял мат ако прозира?? А колко често дезинфекцирате вратите, например, с кислол? С белина? Е ако не сте пробвали, какво чакате, да се превърне в гнездо за микроби?

Поздравления дами, успяхте да съсипете хубавите врати, за да си купите по-хубави! Сега можете с гордо вдигната глава да тръгнете по магазините за да си вземете най-прекрасния аксесоар за коридора. И не забравяйте да благодарите на мъжа ви все пак, на този нищо неподозиращ мъж, който най-вероятно се обвинява, че е взел толкова некачествени врати, и отново се налага вие да бъдете натоварени с голямата отговорност- ИЗБОРЪТ!

     Не забравяйте  дами, ако искате по-бързо да се наложи да смените вратите, следвайте всяка стъпка, но ако харесвате сегашните си врати, недейте да ги съсипвате, просто използвайте препарат за дърво.

А ако нямате възможност да подмените старите  врати, но много желаете да направите някаква промяна – не бързайте да пипате косата си! В следващата статия ще разгледаме как да „актуализираме” старите си врати, за да ги преобразим в перфектните врати за Vintage style ( естествено не чак от времето на свекървата).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *