Как да изберем входна врата?

В днешно време е малко трудно да се спрем на конкретен продукт, особено когато става въпрос за входна метална или блиндирана врата, поради огромното количество от модели и производители.

На помощ идват няколко въпроса, на които ако отговорим може да направим избора си лесен и да решим кой модел да си закупим.

Колко пари сте готови да похарчите?

Първото нещо, което можем да Ви посъветваме е да си определите колко от бюджета си бихте отделили , за да закупите една нова входна врата. Ако средствата, с които разполагате са минимални тогава не се отчайвайте, тъй като има много производители и шоуруми, които биха дали една ”съобразена” цена спрямо вашите възможности – това се получава не за сметка на качеството, а за сметка на високата конкуренция. Естествено има и много фирми, които предлагат възможност купувачът да избере да закупи вратата си и на изплащане.

Избирате ли модела спрямо цвета?

Много често отговорът на този въпрос помага на клиента да вземе бързо решение. По- често срещано, е че входната врата е избрана, така че да се хармонизира добре с другите врати на апартамента или къщата. Въпреки, че това правило може да е изключение, понякога купувачите искат да изберат първо нюанса на входната врата, а след това да подберат вътрешните модели с цветове сходни или отличаващи на тези в интериора.

Какъв производител на входни врати предпочитате?

Много често клиентите вече познават конкретен производител на входни врати и искат да монтират конкретна врата. Тук добрата реклама въздейства много в избора на клиентите, но трябва да знаем че има доста производители които не са толкова популярни и не по-малко достойни за вашия избор.

Какъв размер ви е необходим?

Хубаво е преди да посетите шоурум да знаете какъв размер Ви е необходим според строителния отвор на вашето жилище. Ако отвора Ви е със стандартни размери около 92 в ширина и 201 във височина, търсите съответния модел подходящ за този отвор. Разбира се има различни модели със стандартни размери, на които им е необходим по – голям отвор от стандартния заради дълбочината на насрещника. В такъв случай остава варианта да си измерете ориентировъчно чистия отвор и да зададете конкретен въпрос към продавач-консултанта : Коя врата би била подходяща без да се налага „изпълване” или допълнително къртене.

Как искате да изглежда самата врата и от какъв материал да бъде изработена?

Помислете какво точно Ви допада като материали вложени във визията на новата Ви врата. Външно тя може да бъде изцяло метална, прахово боядисана или с МДФ панели с различна фрезовка. Започва да навлиза и нова мода сред производителите да изработят вариант, в който от вътрешната страна на крилото да е поставено огледало.

Избор на врата все пак си остава изцяло и единствено ваше решение, така че помислете и решете от кой тип да бъде тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *