Как да изберем интериорни врати

Кои са най-честите грешки, които трябва да се избягват?

Сред основните грешки е, че потребителите не разглеждат вратите като важна част от цялостния интериор. За жалост прибързват с неправилно взети размери и извършват само монтаж, без да имат нужните знания.

Друга често срещана грешка е, че хората не мислят за начина, по който ще се движи крилото – удобно ли ще се отвори или излезе от стаята и дали ще бъде окачена наляво или надясно. Определено е нужно да се убедите, че ще имате достатъчно пространство за отваряне на вратата. Собствениците на жилища трябва да се подготвят с идеята, че ще отнеме повече време да добият яснота за тези неща. Понякога си заслужава да се поживее в къщата, за да помислите наистина как искате да влизате в различни стаи и какво пространство е на разположение – не е толкова просто, да избирате врата, трябва да предвидите нещата отдалече.

За да могат вътрешните врати да имат реално въздействие в рамките на проект за изграждане на жилища, те трябва да се разглеждат в две отделни фази. Първо, трябва да се вземе решение за оразмеряването и конфигурирането на вратите ви още при изготвянето на архитектурните планове. Вземете плъзгащите врати като пример – касетата, в която ще се плъзгат крилата, трябва да бъде вградена в стената.

 
Кога трябва да се купуват вътрешни врати?


За да могат вътрешните врати да имат реално въздействие в рамките на проект за изграждане на жилища, те трябва да се разглеждат в две отделни фази. Първо, трябва да се вземе решение за оразмеряването и конфигурирането на вратите ви още при изготвянето на архитектурните планове. Вземете джобните врати като пример – касетата, в която ще се плъзгат джобните врати, трябва да бъде вградена в стената, така че е полезно да знаете тези изисквания, преди стените да се покачат. По този начин отворите ще бъдат перфектно оразмерени и няма да е необходимо да се правят прекъсващи промени, когато става въпрос за монтирането им.

Второ, на покритието на вратите трябва да се отделя нужното внимание, едновременно с останалата част от схемата за интериорен дизайн. Естествено е идеите да се променят по време на процеса на планиране и изграждане, така че идеята на естетиката в началото дава възможност тя да се надгражда. Наред с това, има много какво да се обмисли при един проект за изграждане на жилище и няма нищо лошо в избора на врати в края на проекта, но е важно да се знае, че има ограничения при този подход.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *