Различни видове врати и за какво да внимаваме при избора им

Идеи за модерна Входна дървена врата

Стоманени врати

Стоманена врата е достъпна опция, която изисква сравнително малко поддръжка. Допълнителните предимства на стоманената врата включват възможността за боядисване, те са с ниска поддръжка и са издръжливи.

Врати от композитнo фибростъкло

Подобно на стоманените врати, вратите от композитно фибростъкло са изолирани с плътна пяна и не са вдлъбнати и не ръждясват. Собствениците на жилища могат да закупят врати от фибростъкло с гладка кожа само за боя или текстурирана кожа за боя или петна.

Както при другите видове врати, е възможно да получите различни конфигурации, включително със стъклени панели. Освен това можете да закупите врати от фибростъкло с дървесно зърно.

Врата за дома от фибростъкло

Поддръжката се увеличава с композитни врати, в които е вградено дърво. Според експерти много клиенти предпочитат външния вид и го получават на по-ниска цена от масивната дървесина.

Врати от дърво

Вратите от дърво могат да бъдат привлекателни със стотици налични опции. Естествената дървесина изглежда много богата и клиентите я предпочитат.

Недостатъкът?

„Те набъбват … гният и се нуждаят от много поддръжка.“ Директната слънчева светлина може да избледнява вратите от дърво, които след това изискват оцветяване. Вратите от дърво обикновено имат по-кратки гаранции от другите видове входни врати.

Алуминиеви врати

Алуминият няма да ръждясва, но прави яма и покритието на праховото покритие може да се повреди.

Ако обаче искате врата с дълга гаранция, която можете да направите по поръчка за вашия вход, това може да се окаже опция за вас. Обикновено алуминиевите входни врати се предлагат с 10- или 20-годишни гаранции, покриващи всичко – от изолирано стъкло до повърхности.

Модерна Алуминиева Врата

Преди да купите нова входна врата

Ако изобщо е възможно, проверете вратите лично – например в шоурума – за да можете да придобиете по-добро усещане за външния им вид и усещане, преди да направите покупка.

Обърнете внимание на системата на вратите

Въпреки, че една врата няма да играе огромна роля за енергийната ефективност на вашия дом – особено ако е добре запечатана, когато е затворена – трябва да попитате за изолация, когато обсъждате опции. Попитайте и за екстри, като например стъклени панели, които могат да доведат до изтичане на по-хладен или топъл въздух.

И накрая, прочетете гаранционните условия, за да знаете какво се покрива и да получите отговори на въпроси предварително, преди да вземете решение за покупка или да наемете изпълнител, който да инсталира вратата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *