Интериорни врати

5 въпроса, които си задавате при избора на интериорна врата!

Публикувано на:

Глава I

Очаква ви ремонт? С всичко останало трябва да смените и интериорните врати? Нека позная, дори не знаете от къде да започнете. Ето ви 5 водещи въпроса, които ще ви помогнат, по-лесно да се насочите към врати, дистрибутора от който  да закупите вратата, и всичко друго което ви интересува.

Ще ви споделя някои от най-често задаваните въпроси, а първият от тях е и най-важен.

 – От къде да закупя интериорните си врати ?

     Нека да започнем с най-важният от всички въпроси. От къде да закупя интериорните врати? – това е първото нещо,  което трябва да се запитате сами и съответно да се потопите в размисли и проучвания. В днешно време всичко е скъпо,времето ни е малко, забързаното ежедневие ни е завъртяло, и когато имаме да свършим нещо странично от ежедневното битие, нещата се усложняват. 

Проучването в интернет е най-бързия и надежден начин да сравните дистрибуторите и производителите във вашия град и да се насочите към най-правилното място. Погледнете отзивите, оценките и коментарите, които са дадени за съответното място. Сравнете цените, защото много често се случва, различни дистрибутори да предлагат едно и също нещо, но на различна цена. Тези, които са сложили голяма надценка, не са вашите дистрибутори, те ще  ви вземат повече пари, а ще получите абсолютно същата стока, каквато масово се предлага.

     След като прилежно сте си „написали домашното”, проучили сте всичко необходимо и сте намерили вашето идеално място, е време да си зададем следващия въпрос (главно за хората, които правят основен ремонт)

 – Преди или след подовата настилка да монтирам вратите?

Задължително след! На много места, на които се предлага монтаж, ще ви кажат, вратите да се монтират преди подовата настилка.  Правилният отговор на въпроса е- след подова настилка. Вероятността вашият майстор да обърка нивото на подовата настилка е голяма,  както и вероятността от мястото от което сте закупили вратата да ви обявят цифра, отговаряща на половината цена на вратата, за да дойдат отново, да свалят крилото, да се подреже и закачи наново. Където и да ви кажат, че няма значение дали вратата е монтирана преди или след подова настила, по-добре бягайте на далеч, тези хора искат просто да ви вземат още пари за повторно посещение. Много по-лесно е, след зададено ниво на пода, крилото да бъде подрязано във височина и да пасне идеално. Спестява повторни размери, повторно посещение и заплащане, вашето време и нерви.

След като успяхме да отговорим заедно и на вторият въпрос и вече имаме освен място, от което да харесаме врати, но и взети размери-време е да се впуснем в търсене на  цветове и модели.

С какво да комбинирам цвета?

Това може би ще ви се стори като най-важният въпрос от всички, специално се обръщам към представителите на нежния пол. Изборът може да е много труден, но вие още от преди да започнете да разглеждате, трябва да сте решили дали ще комбинирате интериорните врати с входната врата, или с подовата настилка и стената. Сложен въпрос, който изисква пълна отдаденост и концентрация, консултация с поне 2 приятелки и с майка ви задължително, и последно, но и на последно място съпругът ви.  Едва тогава ще сте напълно готови да тръгнете по магазините на лов за вашите идеални врати. След като сте взели решение, че ще комбинирате с пода и стените, например, осигурете си мостра от всеки ламинат, плочка, гранитогрес или паркет за който се двоумите, за да има с какво да сравнявате.

Бинго! Чудесно спряхте се на цвят. След още две консултации с приятелки  намерихте идеалният цвят, който мъжът ви най-вероятно не харесва, но той не разбира колко е дразнещо всичко в дома ви да е в различни цветове, поради простата причина, че масово мъжете са устроени така, че да познават основните цветове, най-малкото за да могат да минат на светофара. 

Сега е време за следващия въпрос

– Да бъде, или да не бъде вратата със стъкло? –това е въпросът дами. 

Естествено, че ако вратите ви са в коридор, трябва да бъдат със стъкло, за да влиза естествена светлина в помещението, и да не изглежда то толкова малко (комплекс на много хора).  В зависимост от стилът на жилището, можете да си изберете врата с повече завъртени фигурки, фрезовки, цветя, слънце или китайски йероглиф. Ако държите на модерния изчистен стил, съветът ми е да се придържате към по-прави геометрични фигури и всячески да отбягвате китайските йероглифи, които могат да ви наподобяват схема за евакуация, дори ако майка ви настоява и ги харесва ужасно много.

Дойде време за последния въпрос. Това е ВЪПРОСЪТ!

Когато погледнете композицията от цветове и модели, доволни ли сте от резултата?

Няма значение, дали заради новите ви интериорни врати, мъжът ви две вечери е спал на дивана. Важното е вие да сте доволни. Не бъдете гузни, ако той все пак не ги харесва, много бързо ще свикне с общия изглед на жилището, пък и все пак повечето от решенията как точно да протече ремонта са взети от него, а няма да споменавам за кого в наследство остава основното чистене. Ако вие сте доволна от резултата-поздравления! Вашите дизайнерски умения (и на приятелките ви) са на доста високо равнище!

Ако и на вас , обаче, нещо не ви харесва в интериора, съветвам ви да поработите върху дизайнерските си умения и задължително ограничете консултациите с приятелки, майка ви и евентуално свекървата.

Желая ви всичкия успех на света! И не се тревожете толкова много, след около 2-3 години може да се наложи отново да смените вратите, ако не ги поддържате както трябва, така че отново ще имате възможност да изпробвате наученото през годините.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *