5 въпроса, които си задавате при избора на интериорна врата

Очаква ви ремонт? С всичко останало трябва да си купите и интериорните врати? Нека позная, дори не знаете от къде да започнете. Ето ви 5 водещи въпроса, които ще са ви от полза, без колебания да се насочите към врати, дистрибутора, от който да закупите вратата и още неща, от които се интересувате. Ще ви споделя някои от най-често задаваните въпроси, а първият от тях е и най-важен.

Откъде да закупя интериорните си врати?

Нека да започнем с най-важният от всички въпроси. От къде да закупя интериорните врати? – това е първостепенното, с което трябва да сте наясно и съответно да се потопите в размисли и проучвания. В днешно време всичко е скъпо, времето ни е малко, забързаното ежедневие ни е завъртяло, и когато имаме да свършим нещо странично от ежедневното битие, нещата се усложняват. 

Проучването в интернет е най-бързия и надежден начин да сравните дистрибуторите и производителите във вашия град и да се насочите към най-правилното място. Погледнете отзивите, оценките и коментарите, които са дадени за съответното място. Сравнете цените, защото много често се случва, различни дистрибутори да предлагат едно и също нещо, но на различна цена. Тези, които се възползват от тази неправомерна надценка, не са вашите дистрибутори, те ще ви вземат повече пари, а ще получите абсолютно същата стока, която се среща масово.

След като прилежно сте си „написали домашното”, наясно сте с всичко необходимо и сте намерили вашето идеално място, е време да си отговорите на следващия въпрос (главно за хората, които правят основен ремонт).

Преди или след подовата настилка да монтирам вратите?

Задължително след! На много места, на които се предлага монтаж, ще ви кажат, вратите да се монтират преди подовата настилка. Правилният отговор на въпроса е – след подова настилка. Вероятността вашият майстор да обърка нивото на подовата настилка е голяма, както и вероятността от мястото, от което сте закупили вратата да ви обявят цифра, отговаряща на половината цена на вратата, за да дойдат отново, да свалят крилото, да се подреже и закачи наново. Щом ви кажат, че не е от значение, дали вратата е монтирана преди или след подова настила, по-добре бягайте надалеч, тези търговци желаят просто да повторно да ви посетят и да ви вземат пари. Много по-лесно е, след зададено ниво на пода, крилото да бъде подрязано във височина и да пасне идеално. Спестява повторни размери, повторно посещение и заплащане, вашето време и нерви.

След като успяхме да отговорим заедно и на втория въпрос и вече имаме освен място, от което да харесаме врати, но и взети размери-време е да се впуснем в търсене на цветове и модели.

С какво да комбинирам цвета на вратите?

Ето, този въпрос, може би е най-важният въпрос от всички, специално се обръщам към представителите на нежния пол. Изборът може да е много труден, но вие още от преди да започнете да разглеждате, трябва да сте решили дали ще комбинирате вътрешните врати с входната врата, или с подовата настилка и стената. Сложен въпрос, който изисква пълна концентрация и отдаденост, консултация с поне 2 приятелки и с майка ви задължително, и последно, но и на последно място съпругът ви. Само тогава ще сте напълно готови да тръгнете по магазините на лов за вашите идеални врати. След като сте взели решение, че ще комбинирате с пода и стените, например, осигурете си мостра от всеки ламинат, плочка, гранитогрес или паркет, за който се двоумите, за да има с какво да сравнявате.

Бинго! Чудесно спряхте се на цвят. След още две консултации с приятелки намерихте идеалният цвят, който мъжът ви най-вероятно не харесва, но той не разбира колко е дразнещо всичко в дома ви да е в различни цветове, поради единствената причина, че при голяма част от мъжете разпознаването само на основните основните цветове е достатъчно, най-малкото, за да могат да минат на светофара.

Сега е време за следващия въпрос!

Да бъде, или да не бъде вратата със стъкло?

Естествено, че ако вратите ви са в коридор, трябва да бъдат със стъкло, за да влиза естествена светлина в помещението, и да не изглежда то толкова малко (комплекс на много хора). В зависимост от стилът на жилището, можете да си изберете врата с повече завъртени фигурки, фрезовки, цветя, слънце или китайски йероглиф. Ако държите на модерния изчистен стил, съветът ми е да се придържате към по-прави геометрични фигури и всячески да отбягвате китайските йероглифи, които могат да ви наподобяват схема за евакуация, дори ако майка ви изключително настоява и ги харесва ужасно много.

Дойде време за последния въпрос. Това е ВЪПРОСЪТ!

Композицията от цветове и модели, доволни ли сте от видяното?

Не е голям проблем, дали заради новите ви интериорни врати, мъжът ви две вечери е спал на дивана. Важното е вие да сте доволни. Не бъдете гузни, ако той все пак не ги харесва, много бързо ще свикне с общия изглед на жилището, пък и все пак повечето от решенията как точно да протече ремонта са взети от него, а няма да споменавам за кого в наследство остава основното чистене. Ако вие сте напълно доволна от резултата – поздравления! Вашите дизайнерски умения (и на приятелките ви) са на доста високо равнище!

Ако и на вас, обаче, нещо не ви харесва в интериора, съветвам ви да поработите върху дизайнерските си умения и задължително ограничете консултациите с приятелки, майка ви и евентуално свекървата.

Желая ви всичкия успех на света! И не се тревожете толкова много, след около 2-3 години може да попаднете в ситуация, отново да смените вратите, ако не ги поддържате, както трябва, така че отново ще приложите успешно наученото през годините.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *