От какви видове материали биват изработени интериорните врати?

Модерен интериор на стая

Помисляли ли сте си някога колко важен детайл са интериорните врати от цялостното обзавеждане на дома? Почти е сигурно, че много от нас биха отговорили с не! Ние не осъзнаваме, че те са важни, колкото и останалата мебелировка, дограмата, пода и т.н. Те винаги остават на заден план, а пък всъщност са едни от определящите детайли, които придават съвършен вид на всяко едно жилище.

И така, осъзнали сме това и сме стигнали до избора на интериорни врати. Как да сме сигурни от техния правилен избор? Какви са материалите, които се използват при тяхната изработка?

С напредването на технологиите, напредва и стилът в изработката на интериорните врати, който се влияе и от съвременните модни тенденции. При изработката на едновремешните врати, са използвали основно като материал масивно дърво. Съвременните врати се изработват от различни и с всеки изминал ден все по-качествени материали, като: ПДЧ, MDF и последното изобретение, което се класифицира в челни позиции – HDF.

Какво представлява ПДЧ? ПДЧ – „пресовани дървесни частици”. При тяхната изработка се използват смлени дървесни частици, които се пресоват и слепват със смоли.

Какво е MDF? Това са отново плоскости, но със „средна плътност”. Произвеждат се от мека дървесина, като влакната се пресоват при високи темпетатурни налягания. MDF-а е много по-издръжлив и износоустойчив от ПДЧ–то.

HDF, най–новото на пазара, какво представлява то? HDF плоскости с много „висока твърдост”. Това е подобрението на MDF–а. Те се произвеждат от листов материал, чрез сухо – горещо пресоване от естествени дървесни видове. При тяхното производство лепилата и естествените смоли се използват в много по-големи количества. Доусъвършенствайки технологията при производството на MDF–а, са получили много по–устойчив и твърд продукт.

Залагайте на качеството!!! То съчетано с правилен избор на модел и цвят, ще Ви осигури наслада, сигурност и уют за по-дългосрочен период от време…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *