Как да изберем входна врата със стъклопакет и ковано желязо

Метална входна врата със стъкло

Входните врати са лицето на къщата. Те имат специални изисквания, тъй като служат като бариера по пътя на натрапниците. Някои ги правят бронирани, други пък дървени. Напоследък много популярни са входни врати със стъклени вложки. Такъв модел не само ще изпълнява функции за сигурност, но и ще украси фасадата на сградата. Освен това стъклените вложки пропускат достатъчно светлина и правят скучния коридор не толкова мрачен.

Критерии по избор

Моделите с двоен стъклопакет трябва да бъдат многофункционални. В допълнение към естетическия компонент, конструкцията трябва да се противопоставя добре на опити за взлом, да бъде надеждна и издръжлива. Когато избирате такива входни врати е важно да внимавате за:

  • материал на изработка – метал, дърво, пластмаса;
  • дебелината на крилото на вратата;
  • ребрата за усилване;
  • нивото на противопожарна защита;
  • вътрешно пълнене;
  • брой вериги;
  • тип уплътнение.

Вид и качество на стъклото

Прозорците с двоен стъклопакет, монтирани на входната врата, трябва да бъдат изработени от трайно стъкло (закалено, бронирано или триплекс). Стъкленият блок трябва да има висока производителност по отношение на топло и шумоизолация и да е устойчив на механични удари.

В допълнение към защитните функции, стъклената вложка носи и декоративно натоварване, декорирайки конструкцията на вратата. За изкривяване на перспективата се използват цветни или боядисани витражи, инкрустация, прах.

Сигурност и защита с входната врата

Клас на устойчивост на взлом, качество на фитингите. От това зависи комфортът и издръжливостта на конструкцията на входната врата. Известни марки панти, резета, брави и дръжки ще подобрят сигурността и.

Здравината и дизайнът на металната каса. Наличието на ковани елементи ще осигури на входната врата допълнителна защита и красив външен вид. Никога не забравяйте и дизайна на самата врата. Винаги е важно да обърнем внимание на всеки елемент при избора на врати. Качество на изработка и външен вид.

За частни къщи и вили металните модели с прозорци с двоен стъклопакет и коване ще бъдат най-добрият избор. Те имат добри експлоатационни характеристики, изглеждат елегантни и представителни и са изключително издръжливи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *