Блиндирани врати

Предназначение на входните врати

Публикувано на:
Блиндирана входна врата

Входните врати трябва да отговарят на три основни критерия:

Изолация. Високият индикатор ще осигури топлина и тишина в стаята, тъй като висококачествената входна врата не изпуска звуци и не позволява топлината да излезе навън. Тези характеристики притежават пластмасовите модели с остъкляване или празен панел или метална врата с композитно пълнене вътре в рамката.

Надеждна защита срещу влизане взлом. Защитата на помещението е една от основните функции на блиндираната врата, която се препоръчва да изберете за частна къща с по-висок клас на сигурност. Дизайните с трети клас на безопасност са оборудвани с метална рамка и заключващи вложки.

Хармонична гледка към входната врата на фона на сградата. Естетиката и здравата структура на външната врата, която е комбинирана с основния дизайн, както на интериора, така и на екстериора, са важен критерий за избор. Сега е възможно да вземете врати, които са различни по стил и дизайн – с фотопечат, гравиране, ковани вложки.

Не избирайте структура на вратата, основаваща се само на привлекателност и цена, те не винаги са обективни. Има широка гама от модели, които отговарят на трите параметри на избор и са в различни ценови диапазони.

Предимства на металните врати

Въпреки голямото разнообразие от модели, за частни къщи се избират основно метални конструкции, които са най-предразположени към проникване на студ

За изолация се използват следните техники:

  • Монтаж на двойна врата – отвън – метал, на закрито – метал-пластмаса.
  • Използването на термични вложки в металната конструкция, които увеличават коефициента на топлоизолация.
  • Монтаж на отоплителния кръг около периметъра на конструкцията.

Най-успешният тип метален модел ще бъде продукт от стоманен лист с MDF панел вътре и топлоизолационни вложки. Препоръчва се да изберете дебелина от стомана – 1,5-2 мм, със задължителни твърдости. За надеждност вратите трябва да бъдат оборудвани с фиксиращи щифтове за заключване.

Защитата на входа на дома е важна цел на вратата, която се осигурява от заключващи устройства. 

Най-често срещаните брави:

  • лост;
  • цилиндрична;
  • кръстовидни;
  • диск.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *