Блиндирани врати

Отразяват ли се външните атмосферните условия на вратата ни?

Публикувано на:
Blindirana Vrata Sparta Kashta

Да. Категорични сме! Всички атмосферни и климатични промени оказват някакво действие върху вратата Ви, точно затова е важно да го имате предвид, когато правите избор за входна врата.

Както добре знаем, всяка основа, която е изложена на външни условия трябва да има защитен горен слой, който да я предпазва структурно да бъде здрава и естетически. Е, вратите не разполагат с такава защита и дори на външен вид да Ви изглежда издръжлива, вътрешността ѝ е от огромно значение. Лъчите от слънцето могат да изсветлят покритието, то да се разлепи или напука, което никак не е приятно.

Когато вратата от вътрешната страна е в топла среда и същевременно отвън е студено, това образно казано води до натиск, който е възможно да деформира вратата Ви – тя да се изкриви. Друг атмосферен фактор е дъждът, той може да доведе до износване, раздуване, също избледняване, ако вратата няма необходимата защита. Водата прониква във всички места на вратата и така се задържа влага, която може да образува гниещ процес или мухъл.

Блиндирани и метални врати

Както добре знаем, най-голямата опасност при метала е корозирането. То се появява вследствие на валежи, висока влажност, температурни промени, облъчване и различни други химични фактори – диоксиди, сероводороди и т.н. Масово в строителството се използва въглеродна стомана, поради достъпната си цена и лесното ѝ производство, но тя не може да бъде приложена при изработката на входни врати и там е заменена от неръждаема, което допълнително оскъпява. Именно за това блиндираните врати са по-качествени и следователно по-скъпи от тези с дървесни плоскости. Всъщност корозирането не се отразява в такава голяма степен на качествата на вратата, освен естетически, но и в никакъв случай не бива да е пренебрегвана.

Входни врати от дървен материал

Както добре знаем с времето дървото изсъхва и става по-лесно чупливо, именно затова е важно да се насочите към подходящо покритие, което да го запази. Когато е изложено на слънце, дървото остарява по-бързо, изсветлява и зацапванията пропиват в дълбочина, ако пък е влажно, материалът набъбва, което деформира и следователно в топлите месеци изсъхва, което отново води до деформация. Тези промени се отразяват най-осезаемо на дървените врати, за това, защитете добре вратата си или помислете за втора входна, която може да е метална и да я предпази.

На каквато и врата да се спрете, никой не може да контролира времето, затова е хубаво да сте добре подготвени с правилната за вашето изложение врата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *