Интериорни врати

Интериорни врати в японски стил

Публикувано на:
Yaponski Stil Hol

Японският стил не е просто лаконичен минимализъм и няколко картини с йероглифи на стената. Това е изискана, оригинална естетика, която се проявява във всеки детайл от интериора. Какъв е традиционния интериор в японски стил? Това са естествени (или имитиращи естествени) материали, леки стени, минимум ниски мебели. Този стил се характеризира и с отсъствието на каквито и да било извивки, обмислени декоративни елементи (картини, икебана, вази, фигурки) и, разбира се, паравани и плъзгащи се прегради. Преградите са направени от бамбук, оризова хартия и имат стилистично завършена геометрична форма.

Японски мотиви в модерен стил

Вратите също играят важна роля в модерния интериор в японски стил. Стандартна люлееща се врата няма да пасне добре с този стил. Най-добре е да изберете плъзгащи врати на принципа на преградата. Сгъваемите врати също са приемливи в японски стил. Понякога такива преградни врати се правят от тавана до пода, като по този начин се оставя възможност за безкрайна трансформация на пространството и различни опции за зониране на стаите.

Yaponski Stil Spalnya

Избор на материал и форма

За стая в японски стил вратите трябва да са достатъчно леки. Вратите от масивно дърво не са най-доброто решение; би било по-подходящо да изберете PVC врати или врати от еко фурнир. Крилото на вратата в японски стил не трябва да е плътно, подходяща е комбинация с гладко матирано стъкло (върху стъклото не трябва да има рисунки и декоративни елементи). Геометрията на крилото на вратата е прави перпендикулярни линии.

Избор на цветове

Японският интериор често се гради върху контрасти. Опитайте този метод, когато избирате интериорни врати в този стил. Вратата с цвят венге, черна (неро) или тъмно сива е идеална за бели и светли стени. Ако сте избрали цвета на стените в полза на богати, сложни и тъмни нюанси, цветовете на вратата могат да бъдат следните: бял, лен, избелен дъб или перла. Избягвайте жълтите, червените и червеникаво-кафявите нюанси – те са напълно неподходящи за врата в японски стил.

Когато пресъздавате японския стил в интериора, основното е да предадете същата тази енергия на Изтока с помощта на различни детайли от космическия дизайн. Вратите в японски стил могат да бъдат основният акцент, който задава тона и характера на целия интериор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *